miercuri, septembrie 04, 2013

Să terminăm cu drepturile “iubitorilor” de câini bănoși mai presus de drepturile oamenilor

Chiar dacă în Constituția României drepturile cetățenilor sunt garantate, în realitate, “băieții și fetele deștepte” fac ca drepturile câinilor criminali să fie mai presus de valoarea vieții umane!!!
După ultimul incident soldat, din păcate, cu o victimă nevinovată, tot mai multe voci din rândul opiniei publice, au devenit vehemente împotriva autorităților incompetente și iresponsabile autorizate să gestioneze fenomenul câinilor fără stăpân.
Vehemența acestora este cu atât mai îndreptățită cu cât problema acestor animale ajunse să se înmulțească fără număr, a devenit un adevărat fenomen, periculos-mortal, pentru majoritatea populației, dar extrem de profitabil pentru o minoritate insignifiantă, care câștigă, însă, continuu și tot mai mult de pe urma lui.
Valoarea vieții acestor animale, care în fond, nu sunt vinovate de pericolul pe care îl reprezintă, este mai mare pentru “iubitorii” de câini urbani fără stăpân, că maidanezi nu li se mai poate spune, decât valoarea vieții oamenilor.
După părerea mea, realitatea este clară-“iubirea” interesată-bănească, arătată de minoritatea sus menționată, în complicitate cu autoritățile iresponsabile, este cea care ne pune viața copiilor noștri și a noastră în pericol. Ne face victime sigure!
Atâta timp cât vom suporta șmecheria, lăcomia, prostia “iubitorilor” de câini și a autorităților, vom avea un fenomen în creștere, deja scăpat de sub control, care ne amenință viața în spațiul public.
De aceea, nu se mai poate merge pe șmecheria sterilizării, cu bani înfundați illegal și nemeritat în buzunarele “protectorilor” de câini fără stăpân. Chiar și sterilizați, câinii rămân periculoși, pentru că, toată lumea știe, aceștia mușcă, cu dinții, nu cu ouale.
Nu se mai pot accepta minciuni electorale.
Singura soluție este eutanasierea animalelor periculoase de pe străzi și odată cu aceasta, eutanasierea intereselor care propagă acest fenomen. Banii disponibilizați de la “grija și protecția”câinilor ar putea fi astfel, direcționați către orice alt domeniu, ce are nevoie urgent de finanțare.
De asemenea, este necesară auditarea tuturor ONG-urilor care se ocupă de maidanezi, a Primăriei Capitalei și a primăriilor de sector care au gestionat fonduri pentru animalele fără stăpân.
Sigur, dacă s-ar face o anchetă corectă și completă, DNA-ul sau alte instituții abilitate pot sa găsească și să trimită în fața Justiției vinovații și profitorii.
Altfel, nu se mai poate!
Nu mai putem continua să fim victime ale escrocilor care profită și propagă fenomenul câinilor fără stăpân!
În România nesimțiților și escrocilor, nu merge cu petiții, sesizări, respectarea legii. Când copiii ne mor mușcați de câini, nu-i mai putem tolera pe “iubitorii”-profitori de animale, să-i vedem la televizor cum dau nonșalant declarații, precum că nu sunt vinovați și că au conștiința împăcată!!!
Trebuie sa-i tragem la răspundere pe acești nemernici, lacomi, fără bun simț și măsură, să-i trimitem acolo unde le este locul, conform faptelor lor. Să nu mai acceptăm prostia, să nu le mai oferim capital electoral și să-i îmbogățim pe unii care ne pun continuu viața în pericol!
Nu mai merge așa!
Trebuie sa ne protejam viata!<b>
Lăsarea câinilor în stradă încalcă foarte grav drepturile fundamentale garantate de Constituţia României.
- dreptul la viață şi la integritate fizică şi psihică (art.22);
- dreptul la siguranța persoanei (art.23);
- dreptul la asigurarea igienei şi a sănătăţii publice (art.34);
- dreptul la un mediu sănătos (art.35);
- dreptul la protecţia copiilor (art. 49) - vedeţi copiii omorâţi de câini.
Paul Stan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu