luni, mai 05, 2014

România este în război intern și extern


Chiar dacă zilele trecute, românii au primit asigurări insistente că România nu riscă implicarea într-un război, că nu constituie nici obiectivul, nici ținta Rusiei


Avioane canadiene C 18 Hornet patrulează deasupra României
Sâmbătă, 3 mai 2014, într-o anumită zonă geografică a României a fost o zi senină, prielnică zborurilor aeriene. Pe cerul din partea de sud-est a scumpei noastre patrii, unii români au observat o activitate aeriană intensă, neobișnuită, parcă asistau la un exercițiu militar cu numeroase avioane de luptă, strălucind în soare. Evident că cei care au privit aeronavele de luptă desenând cu ardoare pe cerul patriei, s-au dus automat cu gândul la conflictul din apropierea granițelor noastre și la avioanele canadiene anunțate că vin să ne păzească de dușmani.
Alți români desenau cu avionul, barca sau mașina spre alte zone de interes ale țări, grăbiți la evenimente și întâlniri pastoral-electorale, dornici să câștige bătălii în alegeri.
Tot în weekendul trecut, năpăstuiții soartei, loviți de ploi și inundații, departe de idealuri de mărire, luptau din răsputeri cu apele să-și salveze casele, puțina agoniseală ce o aveau și în special să-și salveze viețile amărâte.
Televiziunile de știri, de partid și de grup transmiteau necontenit informații despre declarații politice, evenimentele electorale ale unui politician sau altul, aventurile bahice și degradante ale unor tineri la malul mării și câte puțin din lupta sinistraților cu apele. Cât despre amenințarea extinderii conflictului din Ucraina care se apropie de granițele României, cetățenii români au fost asigurați să stea liniștiți, că nu este nici un pericol.
Atunci când cineva te asigură insistent, repetat, pe tonuri voit convingătoare dar care au o convingere falsă, de un anumit lucru, de anumite “realități” de bine, tocmai aceste asigurări te duc cu gândul, cu mintea la contrariul lucrului băgat pe gât.  Îți trezesc suspiciuni și te determină să îți pui întrebări asupra acelui lucru, pe care alții vor să te facă să îl crezi și îți dau asigurări de bine. Astfel de cazuri analizate și privite cu atenție, ascund întotdeauna realitatea adevărată din diverse motive, având ca scop însă, atingerea anumitor interese.
În ultimele luni, săptămâni, zile cei mai înalți reprezentați ai statului au încercat și continuă să ne prezinte tot felul de  imagini, lucruri din punctul lor de vedere, oferindu-ne tot felul de asigurări, care au menirea să ne liniștească, dar în special să ne manipuleze. Asigurările oficialităților sunt tot mai vocale, mai dese, mai persuasive în special de când s-au declanșat tensiunile de pe frontul ucrainean.
Zilele trecute, românii au primit asigurări insistente că România nu riscă implicarea într-un război, că nu constituie nici obiectivul, nici ținta Rusiei. Președintele țării, Traian Băsescu, ne spune repetat că nu există nici un risc de război, dar, în același timp, își anunță îngrijorările, temerile, face apel la conducătorii marilor puteri, le  cere să găsească soluții pentru rezolvarea conflictului din Ucraina. Șeful statului ne spune că țara noastră este apărată de orice pericol, de NATO, dar afirmă că trebuie să mobilizăm rezerviștii pentru a fi pregătiți să ne apărăm la nevoie.
Premierul Victor Ponta, între o plimbare cu avioanele de vânătoare americane și una cu barca trasă pe uscat de jandarmi, ne liniștește tot atât de sigur că țara nu se află în nici un fel de pericol, dar anunță suplimentări de sume pentru bugetul înzestrării Armatei. Aproape clarvăzător, ca să nu zic euforic, primul ministru ne-a dat și o veste bună, ca efect al stării de război din apropierea granițelor patriei și anume, faptul că industria de armament va avea mai multe comenzi de acum încolo.
Dincolo de aceste asigurări de bine, este clar ca lumina zilei, declarat public și acționat în acest sens, cei doi demnitari, care au războiul lor de partid și de stat, sunt angajați total în campania electorală, cu întreg arsenalul din dotare, încercând să-i prostească pe români că totul va fi bine. Că nu vor fi mobilizați într-un război cu forțe străine, ci doar capacitați în lupta politică, care să-i mențină la putere.
Pe lângă aceștia, fostul președinte al României, Ion Iliescu, aflat în retragere dar încă activ vocal, mare cunoscător și prieten al rușilor, vine și ne liniștește total, asigurându-ne fără nici un fel de dubiu: „Totuşi, noi am avut o anumită înţelegere chiar cu Putin în legătură cu normalizarea relaţiilor dintre ţările noastre. Nu-şi pot permite să treacă dincolo de nişte limite. Ei păstrează anumite reticenţe în legătură cu Moldova şi cu Transnistria, dar nu-şi pot permite mai mult. Iar ancorarea noastră în alianţa militară NATO şi alianţa politică europeană ne asigură securitate şi stabilitate.” Tovarășul Ilici a uitat însă, cât de mult respectă Rusia înțelegerile politice și tratatele internaționale, încercând să ne convingă că putem să ne bazăm pe cuvântul tovarășului Putin.



Și Ministerul Apărării Naționale infirmă categoric faptul că există un proces de mobilizare a rezerviștilor sau de recrutare a tinerilor, anunțând într-un comunicat:
Documentul la care se face referire, ordinul comun publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, actualizează modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare, pentru efectuarea vizitei medicale. Acest demers este unul legal, în conformitate cu articolul 27 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare, care prevede în mod expres obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document.
Măsura legislativă nu are nicio legătură cu eventuale evoluții în mediul de securitate, în vecinătatea României.
Referitor la aprecierile privind capacitatea operațională a Armatei sau implicarea României în vreun act militar pe teritoriul Ucrainei, Ministerul Apărării Naționale precizează că acestea sunt speculații și trebuie evitată căderea în capcana unui război psihologic.
Armata României este în măsură să-și îndeplinească îndatoririle stabilite prin Constituție, pentru asigurarea securității naționale și îndeplinirea obligațiilor internaționale asumate de România în plan militar.”

Suntem ținta unor agresiuni atipice


Cu toate asigurările mai marilor și ale instituțiilor statului, România se află în războie permanente: războaie cu sărăcia, șomajul, economia, calamitățile naturale, prostia politicienilor, războaie ale politicienilor pe spinarea românilor, bătălii pentru supraviețuire și câte și mai câte, care nu contenesc în scumpa noastră patrie.
Alături de războaiele interne, cunoscute de toată lumea, în ciuda asigurărilor de tot felul, nu se poate să nu ne dăm seama că țara noastră a devenit ținta unor atacuri informaționale, psihologice, de dezinformare și intoxicare, cibernetice sau de altă natură, venite din partea unor forțe externe. Sunt agresiuni atipice, neconvenționale, dar care au efecte puternice în rândul populației.
De exemplu, în ciuda asigurărilor demnitarilor care conduc sau au condus România, opinia publică nu poate să nu constate că rușii duc un război informațional împotriva noastră, angajându-ne fără voie și fără intenție, în campanii, agresiuni de invadare și cucerire a unor țări vecine. Rușii ne-au dus deja armata în Ucraina, ne-au construit strategii de cucerire, ne-au transformat țara în gubernie a SUA. Ne agresează deschis fără perdea, cu arme neconvenționale, în timp ce conducătorii noștrii televizioniști ne spun că nu-i nimic, nu ne atacă nimeni, să stăm liniștiți la locurile noastre și să votăm pe cine vor ei. Ne spun că nu-i nici un pericol.
Pentru unii dintre noi chiar și producerea unor calamități naturale fără precedent, cum au fost cutremurele necontenite, fără sfârșit, întâmplate anul trecut în județul Galați, cauză cărora specialiștii români încă nu i-au găsit o explicație științifică credibilă, constituie mari semene de întrebare. De asemenea, intensificarea cutremurelor din zona Vrancea poate ridica semene de întrebare în afara explicațiilor specialiștilor de la televizor. Grindina nemaiîntâlnită, căzută duminică chiar în buricul Bucureștiului, în Piața Unirii, ridică un semn de întrebare. Recordurile istorice la ploi și inundații sunt normale, anormale sau provocate? Nu știm!
După cum constatăm tot mai mult, românii se luptă, sunt într-un război permanent și cu astfel de calamități naturale care, după cum se știe, pot fi provocate și de mâna omului. Sunt țări, cum ar fi Rusia de exemplu, care au în dotare arme neconvenționale cum ar fi arma meteo, pe care este posibil să o folosească, și alte arme atipice și atunci e firesc, normal și necesar să ne punem întrebări pertinente cu privire la producerea de calamități naturale, fenomene nemaiîntâlnite în România. Este normal să ne punem întrebări referitoare la normalitatea recordurilor istorice.
În ciuda asigurărilor de bine ale reprezentanților statului și clasei politice actuale, România se află în războaie permanente, chiar dacă nu este angajată cu forțe militare convenționale în conflicte armate. România este ținta unor agresiuni neconvenționale, atipice, iar acest lucru este o realitate evidentă, nu blau, blau-rile vehiculate de politicienii care încearcă să ne prostească pe față.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu